1e afspraak en dan?

De praktijk

Praktijk en werkwijze
Je 1e afspraak kan in de meeste gevallen binnen een paar dagen na het 1e contact gemaakt worden. Deze afspraak bestaat uit een vraag gesprek over je klachten en het kijken naar/ onderzoeken van je houding en bewegingen. Met de gegevens uit dit vraaggesprek en het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. In overleg met elkaar wordt, in de 2e afspraak, een behandeldoel opgesteld. In deze 2e afspraak wordt begonnen met de oefeningen. Wanneer je klachten dit nodig hebben wordt er samengewerkt  met andere zorgverleners.

Praktijk ruimte en locatie
De praktijk ligt vlakbij het winkelcentrum Moerwijk van de woonwijk Hoge Vucht/ Breda-Noord .De praktijkruimte heeft een oppervlakte van 30m2 en een wachtruimte met een toilet. De ruimten zijn allemaal op de begane grond. De praktijkruimte is ingericht volgens de richtlijnen van de beroepsgroep. De ruimte kan gehuurd worden zie hiervoor de nieuws pagina praktijkruimte te huur

Bereikbaarheid openbaar vervoer
De lijnbussen 4 en 5 hebben haltes vlakbij waardoor de praktijk goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Dit zijn de Halte Stabroekstraat en Halte Groenedijk plein. Je kunt gratis parkeren voor de deur.

Kwaliteit
Allen in de praktijk werkzame therapeuten spannen zich in de zorgverlening steeds te baseren op specifieke deskundigheid, actuele ontwikkelingen binnen de oefentherapie Cesar en recente wetenschappelijke inzichten. De therapeuten binden zich daarmee aan de normen en richtlijnen die binnen de beroepsgroep gelden.

Nieuws
Bekijk nieuwsarchief
Klantervaringen

Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Tegenwoordig krijg je van ieder bedrijf onderhand een enquete toegemaild... Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Ik heb waardevolle adviezen van u gekregen en ik wil u daarvoor hartelij... Zomaar een reactie van een klant.

Na lichte twijfel aan deze caesar techniek heb ik geleerd om goed te ade... Diny

Nadat ik door de neuroloog was doorverwezen voor een cesartherapiebehand... Anoniem

Bekijk alle ervaringen
Klantentevredenheid