Oefentherapeut

Goede planning, luisterend en behulpzaam, adequate oefeningen en optimale adviezen!

Oefentherapeut

Ingrid Janssen

In 1994 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en in 2011 als kinderoefentherapeut. Tot 2009 heb ik mijn aandacht verdeeld tussen mijn praktijken in Klundert/Willemstad en Breda-Noord. Waarna ik de keuze heb gemaakt om alleen verder te gaan in Breda-Noord. Hier werk ik vanaf 2002 met veel plezier. Ik ben begonnen aan de C. Joosstraat. Daarna mee verhuist met de huisartsen naar de praktijk boven de apotheek op het WC Moerwijk. En vanaf 2008 aan de Zandhovenstraat. Vanaf 2013 ben ik een samenwerking aangegaan met fysiotherapeuten uit Teteringen.

Visie

Mijn visie is dat ons huidige bewegingsgedrag ver af staat van hoe het eigenlijk bedoeld is en dat dit verregaande gevolgen heeft voor ons lichamelijke en geestelijk welbevinden. De basis hiervoor wordt al in de kinderjaren gelegd. Het moderne kind zit veel en komt nauwelijks in beweging. Emoties vertalen zich in het bewegingsgedrag en in de mate van spierspanning die opgebouwd wordt in het lichaam maar ook het voedingspatroon van de hedendaagse mens vertaald zich in het houding- en bewegingsgedrag. Wanneer er een disbalans bestaat tussen al deze componenten dan vertaalt zich dat in allerlei ziekten zoals: overgewicht, gewrichtsklachten en allerlei andere ziekten.

Missie

Mijn missie is mijn klanten te laten zien en ervaren wat de samenhang is tussen het gedrag op gebied van houding en beweging, voeding en het lichamelijke en geestelijk welzijn. Met als doel dat de klant zich langdurig fit voelt. Zodat zij zelf een actieve bijdrage kunnen leveren aan hun gezondheid. Hierbij vind ik het belangrijk dat er bij de basis ( in de kinderjaren) begonnen wordt en dat dit proces doorloopt in het hele leven. Mijn praktijk richt zich dan ook op zowel de jonge mens als de ouder wordende mens en alle fasen die daar tussen in zitten. Waar nodig maak ik gebruik van de deskundigheid van andere zorgverleners. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Fysiotherapiepraktijk Teteringen.

Mijn ervaring bestaat uit het behandelen van nek-schouderklachten, hoofdpijnklachten, ademhalingsklachten, rugklachten, houdingsproblemen bij kinderen en volwassenen. 

Regelmatig begeleid ik stagiaires en doe ik mee aan intercollegiaal overleg. Ik ben aangesloten bij de VvOCM (lid nr. 203110). En kwaliteit geregistreerd volgens de regels van het kwaliteitsregister paramedici (reg. Nummer 09903709994). Mijn praktijk is deelnemer aan de Landelijke Database Oefentherapie.

Ieder jaar volg ik een aantal cursussen en symposia om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. 

Leonie Besselink

Vanaf 1 april 2018 werkt Leonie Besselink binnen Cesartherapie Janssen. Zij is in juni 2017 afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar en  heeft daarnaast de cursus (sport)massage in 2017 afgerond. Leonie is een sportieve en empathische jonge vrouw met de ambitie zich de komende jaren verder te specialiseren in Psychosomatische Oefentherapie. Het vinden van de balans tussen lichaam en geest is voor haar de rode draad in haar behandelingen. Het geeft haar energie om te zien dat mensen door bewustwording, beweging en ontspanning eigen regie over klachten (terug)vinden. Leonie beoefend mindfulness en heeft hier een twee daagse bijscholing Mindfulness Informed therapie bij pijn voor gevolgd waarmee zij het kan toepassen in oefentherapeutische behandelingen. Daarnaast volgt zij op het moment verschillende scholingen in Myofasciale pijn & Dysfunctie (triggerpointtherapie) en Slaapoefentherapie voor kinderen & volwassene. 
 
Zij werkt op maandag en donderdagochtend in de praktijk.

 

Minke van de Wiel

Vanaf 21 februari 2017 werkt Minke van de Wiel binnen Cesartherapie Janssen. Zij geeft massage therapie. Dit wordt als aanvulling op Cesartherapie gebruikt om pijnklachten te laten verminderen, spieren meer ontspannen te houden en het herstelproces sneller te laten verlopen. 

Zij werkt op dinsdagavond.

 

 


KP Logo 

 

Nieuws
Bekijk nieuwsarchief
Klantervaringen

Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Tegenwoordig krijg je van ieder bedrijf onderhand een enquete toegemaild... Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Ik heb waardevolle adviezen van u gekregen en ik wil u daarvoor hartelij... Zomaar een reactie van een klant.

Na lichte twijfel aan deze caesar techniek heb ik geleerd om goed te ade... Diny

Nadat ik door de neuroloog was doorverwezen voor een cesartherapiebehand... Anoniem

Bekijk alle ervaringen
Klantentevredenheid