Slaapoefentherapie

Slaapproblemen hebben effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid en kunnen voor veel klachten zorgen. Het is bewezen dat slapeloosheid leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, alzheimer, chronische pijn, angst, depressie en (verkeers)ongevallen. 

Slaapproblemen heb je in drie soorten:

 • Niet goed inslapen
 • Vaak wakker worden
 • Te vroeg wakker worden

waardoor je te weinig slaap krijgt.

Slaapproblemen

Een slechte nacht heeft invloed op je dag. Wanneer dit vaak voorkomt krijg je last tijdens je dagelijks functioneren. De dag beïnvloed weer de nacht omdat een slechte nachttact rust effect heeft op je gevoel, je denken, je handelen en ten slotte op je omgeving. Slaapproblemen zijn daarom een 24-uurs probleem.  Heb je slaapproblemen? Blijf niet langer tobben! Neem gerust contact met ons op via 076-5879960 of info@cesaroefentherapie.net. We helpen je graag verder. Wil je meer weten? Kijk dan op www.slaapoefentherapie.nl 

Behandeling slaapoefentherapie

Behandeling bij een slaapoefentherapeut

Slaapproblemen worden door een slaapoefentherapeut behandelt als onderdeel van je algemeen dagelijks functioneren. Net als andere klachten die overdag een rol spelen (een 24 uurs visie). Bij slaapoefentherapie werk je aan de duur, de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. Zowel de dag en nacht worden meegenomen. Hiermee wordt de vicieuze cirkel waarin je bij slaapproblemen terecht komt doorbroken.  De behandeling bestaat uit:

 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
 • Psycho-educatie 
 • Slaap hygiëne adviezen
 • Slaaprestrictie 
 • Mindfulness
 • Assertiviteitstraining
 • Timemanagement
 • Cognitieve gedragstherapie 

Deze oplossingsgerichte aanpak zorgt voor een gedragsverandering waardoor je jouw slaapprobleem veranderd. Blijf niet langer tobben! Neem gerust contact met ons op via 076-5879960 of info@cesaroefentherapie.net.

Slaapproblemen kinderen en pubers

Slaapproblemen bij kinderen en pubers

Heeft je kind of puber slaapproblemen? Een slaapoefentherapeut behandelt ook de slaapproblemen van kinderen en pubers. Kinder- en puberhersenen zijn volop in ontwikkeling. Hierdoor slapen jonge kinderen meer en op andere tijden dan volwassenen. Tijdens de puberleeftijd vindt er een opvallende verandering plaats in het slaappatroon: de slaap verschuift naar een later tijdstip. Veel slaapproblemen bij kinderen zijn een gevolg van een verkeerd gedrag bij het slapen gaan en kunnen worden veranderd door slaapoefentherapie. Heeft jouw kind slaapproblemen en wordt je er zelf ook vermoeid van? Blijf niet langer tobben! Neem gerust contact met ons op via 076-5879960 of info@cesaroefentherapie.net. We helpen je graag verder.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.slaapoefentherapie.nl 

Nieuws
Bekijk nieuwsarchief
Klantervaringen

Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Tegenwoordig krijg je van ieder bedrijf onderhand een enquete toegemaild... Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Ik heb waardevolle adviezen van u gekregen en ik wil u daarvoor hartelij... Zomaar een reactie van een klant.

Na lichte twijfel aan deze caesar techniek heb ik geleerd om goed te ade... Diny

Nadat ik door de neuroloog was doorverwezen voor een cesartherapiebehand... Anoniem

Bekijk alle ervaringen
Klantentevredenheid