Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Tegenwoordig krijg je van ieder bedrijf onderhand een enquete toegemaild en de bereidheid van mensen om deze in te vullen is laag. En dat is logisch als ik naar mij zelf kijk dan denk ik ook al weer één. Nu is het bij ons zo dat dit verplicht wordt gesteld om een contract bij een zorgverzekeraar af te sluiten. Vorig jaar is daarmee een start gemaakt. 

In deze enquete kun je geheel anoniem een compliment kwijt. Deze krijg ik te zien wanneer meer dan 10x respons is gegeven met een volledig ingevulde enquete. Het hele jaar heb ik met regelmaat enquetes ( ongeveer 30) gemaild en sinds van de week kom ik aan meer dan 10 volledig ingevulde enquetes en kan ik de complimenten inzien. 

Leuk om te lezen: dat er goed wordt geluisterd, iemand veel geleerd heeft over de houding en motoriek en daardoor nekklachten vrij is. Daarnaast vinden ze me een lieve en gezellige vrouw, waardoor men zich op zijn gemak voelt en sneller van de klachten af was. 

Zo vind ik een enquete nut hebben en is het leuk om dit te lezen en te delen met jullie. Dank je wel voor de complimenten.  

 

 

Terug naar overzicht
Meer klantervaringen

Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Tegenwoordig krijg je van ieder bedrijf onderhand een enquete toegemaild... Klantentevredenheid vanuit Qualizorg

Ik heb waardevolle adviezen van u gekregen en ik wil u daarvoor hartelij... Zomaar een reactie van een klant.

Na lichte twijfel aan deze caesar techniek heb ik geleerd om goed te ade... Diny

Nadat ik door de neuroloog was doorverwezen voor een cesartherapiebehand... Anoniem

Bekijk alle ervaringen
Nieuws
Bekijk nieuwsarchief
Klantentevredenheid